Thursday, November 02, 2006

Verdens største fagforening


Gerd Liv er i Wien for å lage verdens største fagforening

Den internasjonale faglige samorganisasjon (IFS) ble stiftet etter at både Frie Faglige Internasjonale (FFI) og World Federation of Labour (WCL), på hver sine kongresser i går, vedtok å ta det siste skrittet mot full fusjon.

Den nye organisasjonen skal representere om lag 166 millioner fagorganiserte i 309 fagorganisasjoner i 156 land. Knappe 40 pst. er kvinner.

– Vi har ikke planer om å bli noe fagforenings-FN. Medlemskap i IFS er bare åpent for fagorganisasjoner som virkelig er frie, uavhengige og demokratiske, sa Guy Ryder, som er den eneste kandidaten til vervet som generalsekretær i IFS.

Kanskje ser vi nå starten på et forsterket arbeid for slagkraftige globale spilleregler for arbeidstakerrettigheter. Her bør sittende regjering virkelig gi jernet, de burde ha alle forutsetninger for å drive avgjørende globalt arbeid på dette feltet.

7 comments:

Anonymous said...

spennende, tollefsen! følg saken - gleder meg til fortsettelsen.

hva synes du forresten om norwegian-saken, denne uken? jeg må si jeg synes det er vilt at man må true med streik for å ha rett til spisepause når man er på jobb. er det er problem - og i så fall for hvem - at polske og litauiske flyvertinner gladelig løper raskere for mindre pauser og lavere lønn?

hvordan kan den nye fagforeningen bidra til at arbeidere koordinerer sine interesser i stedet for å konkurrere mot hverandre?

Sindre Stranden Tollefsen said...

Litt usikker på hva du prøver å si her Åste.

a)"Se så tøff jeg er som ikke er opptatt av politikk" (ofte anvendt av Håvard Lilleheie / Zero - segmentet på barneskolen)

b)Politikk er kjempeviktig, se så dum jeg ser ut når jeg prøver å si noe annet

Jeg er fortatt forvirret, men det er vel kanskje meningen?

Anonymous said...

Ser man det. Åsted Dokka har et hjerte

Sindre Stranden Tollefsen said...

pent, åste.

oakleyses said...

ray ban, timberland boots, parajumpers, wedding dresses, moncler, vans, louis vuitton, supra shoes, air max, converse shoes, moncler, moncler, gucci, coach outlet store online, swarovski, montre homme, hollister, toms shoes, iphone 6 cases, oakley, pandora charms, moncler, karen millen, canada goose, juicy couture outlet, pandora charms, hollister, canada goose, ralph lauren, rolex watches, lancel, converse, louboutin, hollister clothing store, moncler outlet, swarovski crystal, baseball bats, pandora jewelry, juicy couture outlet, ugg, links of london, air max, ugg, thomas sabo, moncler

raybanoutlet001 said...

ralph lauren outlet
kate spade sale
pandora jewelry
ugg boots
coach bags
adidas nmd
jets jersey
ugg outlet
michael kors outlet online
coach outlet online
2017.7.22

1111141414 said...

roshe run
longchamp bags
adidas yeezy boost
nike roshe one
curry 3
adidas neo
led shoes
longchamp outlet
cartier love bracelet
adidas ultra boost