Monday, May 08, 2006

Myke menn: NOT WANTED


Det er selvsagt en illusjon. Tanken om at kvinner tiltrekkes av det som er på innsiden. De er alle forfengelige. Opptatt av innpakningen. Og konsekvensene er intet annet enn brutale.

Jeg har helt normale, studerende guttevenner. De er reflekterte. De vil alle ende som samfunnsstøtter. De vil bli foreldrekontakt i skolemusikkorpset. Leder i FAU. Foreldrerådets arbeidsutvalg. De vil arrange basarer og loppemarked. De vil ta på seg arbeidsoppgaver på foreldremøtene. De vil være dem som kjører et urettferdig stort antall ganger til sønnens fotballkamper.

Poenget er like fullt at flere av dem enda ikke helt har klart å komme seg i en situasjon hvor genene deres kan videreføres. De er ganske enkelt ikke puleobjekter.

Hvor lenge varer egentlig den perioden hvor dem som behersker spillet. Gutta som lener seg tilbake, slipper ut et par usympatiske gloser. Drikker øl og røyker som Billy Bob Thornton. Vinner, og ender opp med damene til slutt.

Vi læres opp til at kvinner er opptatt av det som er på innsiden. Så akespterer vi at dette ikke er fakta mens vi går på barne-og ungdomsskolen. Da vinner Johnny og Raymond. Gutta som røyker og drikker først. De som skyter ballen i mål og får alle damene med høyt stringtrusefeste.. Heldigvis ender alle disse opp som elektrikere og rørleggere, blir banale samtalepartnere og får barn når de er 20 med Linda fra Rema1000

På gymnaset vinner imidlertid musikkgutta. Etter dette venter så universitetet. Er ikke tiden nå inne til at nerdene, gutta med jordfargede, løse fløyelsbukser fra Dressmann og spraglete pappagensre fanges av kvinnene som er på intens leten etter faren til sine barn?

Burde ikke gutta som lytter med store, blanke øyne, gutta med tålmodighetsreserver på størrelse med Marianagropen snart vinne frem?

Beklager. Det funker ganske enkelt ikke sånn. Kvinner vil fortsatt ha gutta som kan spillet. De vil sjekkes opp. De vil druknes av selvtillitsbølger. De vil ha velkleddhet. Riktig ganglag og mimikken til Brad Pitt.

Glem det jo før jo heller. Verden er ikke laget for myke menn. Det er ikke sånn nå. Og den funker ikke sånn i de neste 5 årene. Kanskje kan du dumpe bort i en dame med så intenst dundrende biologisk klokke at hun velger deg bare for å unngå migrene. Men det er neppe egnet til å løfte selvbilde til nye høyder.

Lær deg spillet. Ikke vær deg selv. Hold tredagers-regelen, ikke le høyfrekvent, ikke spør kvinner interressert om hvordan de egentlig har det. Ikke vær tålmodig. Ikke beveg deg for fort. La for guds skyld være med fikling og flakkende blikk.

Innse at reglene er til for å følges. Kvinner vil ikke dulles med og forstås. De vil erobres av menn som får dem til å se bra ut blant veninnene.

Drep inderligheten og integriteten din fortere enn svint og slutt med maset om ekthet og sårbarhet.Verden er et brutalt sted. Og ja. Hvis du skulle lure. Det ytterste målet i tilværelsen er å plante sin sæd.

Alt annet er upotent, mykt pisspreik fra menn med liten pikk.

Dette er sannheten. Dette står skrevet med hissige flammer i kvinnens lystsenter. Nå må du bare drepe et hvert tilløp til andre tanker.

Darwin visste nemlig hva han snakket om.

13 comments:

Anonymous said...

sindre. hvor platt gaar det an aa bli... forovrig fin blogg.

Sindre Stranden Tollefsen said...

Å. Den var kanskje litt satt på spissen.

Du vet jeg liker brede pensler. Av og til tror jeg dog at det kan fungere å gå til ytterligheter for å få frem et poeng.

Jeg mener nok også den har noen elementer av sannhet i seg. Men det forventer jeg ikke at du skal forstå som kvinne.

Jeg har testet den ut på flere andre menn. Og den stemmer ikke så alle verst med deres egen verdensanskuelse.

I denne sammenheng liker jeg forøvrig å tenke på meg selv som et unntak:)

Laird said...

Tja... Selv om det er sant, er det ikke sikkert at det er god ting. Mange synes Sissel Gran er kjedelig, jeg synes hun er ganske så vis. Linken viser til en litt mindre satt på spisse versjon av samme tema...

http://www.aftenposten.no/amagasinet/article1180447.ece

Laird said...

Jeg leste forøvrig nylig en undersøkelse som hadde sett på såkalte "objektive" kriterier for hva folk velger. Det viser seg at menn går etter utseende. Dette har visstnok ikke forandret seg på de tiårene de har sett på det systematisk.

Derimot hadde kvinnene endret seg mye de siste 30 årene. Før så gikk de etter rike menn, mens nå går de etter utseende de også.

Noe av den aller slemmeste sosiologien man kan lese, er Gary Beckers analyse av partnervalg som rasjonelle valg på et marked. Brutalt.

Anonymous said...

nei, dere bommer i analysen. mitt problem med mange såkalte "myke menn" (og egentlig også "harde") er ikke at de er myke, men at mange faktisk er usikre på seg selv og mangler selvtillit. jeg går ikke inn i et forhold for å bekrefte noens selvbilde, det må menn klare selv.

Laird said...

fairytale, jeg er interessert i å høre hva du synes om Sissel Grans innlegg (men nå fikk ikke jeg linken til å funke...). Når det gjelder undersøkelsen som sier at kvinner har gått fra rike menn til kjekke menn, så er jo det en undersøkelse som kun tar for seg eksterne faktorer for tiltrekkelse, og som dermed ikke lar seg bruke til noen som helst analyse av forholdet mellom interne og eksterne grunner til tiltrekkelse, ettersom de interne ikke ble drøftet engang. Det den undersøkelsen egentlig viser, er at ting vi tror er objektive (nettopp slike ting som rikdom og utseende) er samfunnsdefinert: I det kvinner får egen inntekt, så blir de mindre opptatt av mannens inntekt. Det er nemlig ikke biologisk å gå etter penger og makt, slik manage trodde for 40 år siden.

Litt mer fintfølende analyse vil egentlig være et spark i siden til Tollefsens tese - vi i mindre grad instinktstyrte, og i større grad samfunnsstyrte dyr.

hva med tanken om at det er forskjellige egenskaper som skal til for å skape forelskelse enn de som skal til for å skape gode forhold?

Sindre Stranden Tollefsen said...

Jeg ser at analysen min er enkel, og sikkert til en viss grad baserer seg på samtaler i overskriftsform med ulike kvinner.

Eks: "Vi jenter er opptatt av det som er på innsiden - dere gutter av det som er på utsiden".

Poenget til Tale er likevel interessant hvis man ser ned langs den brutale linjen litt til:

Mennesker som ser godt ut vil åpenbart få mer selvtillit fra sine omgivelser, dermed har man ofte en positiv spiral.

Da nekter jeg ikke for at man kan få bekreftet sin fortreffelighet som medmenneske og samtalepartner uten å se ut som Brad Pitt... Man er bare ikke attraktiv for å utveksle kroppsvæsker... For nok en gang å si det litt plumpt.

Anonymous said...

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=116707

Anonymous said...

til alle dere naive søtnoser: det er kvinnene som går inn i forhold for å få (bekreftet) selvfølelsen de sårt trenger, men som samfunnet ikke har maktet å tilføre dem på grunn av århundrer med undertrykkelse og veike mødre og fraværende fedre.

oakleyses said...

coach factory outlet, coach outlet store online, louis vuitton outlet, coach purses, tiffany and co, nike free, prada outlet, michael kors outlet, nike shoes, chanel handbags, kate spade handbags, louis vuitton outlet stores, gucci outlet, louis vuitton, prada handbags, louboutin, michael kors outlet, louboutin outlet, longchamp handbags, michael kors outlet, michael kors outlet, longchamp handbags, jordan shoes, tiffany and co, oakley sunglasses, burberry outlet, oakley sunglasses, christian louboutin shoes, oakley sunglasses cheap, coach outlet, michael kors outlet, air max, louis vuitton outlet, true religion jeans, louis vuitton handbags, burberry outlet, ray ban sunglasses, kate spade outlet, michael kors outlet, true religion jeans, air max, tory burch outlet, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, louboutin

oakleyses said...

jimmy choo outlet, instyler, abercrombie and fitch, celine handbags, nfl jerseys, mac cosmetics, canada goose jackets, herve leger, soccer shoes, ugg boots, beats by dre, north face outlet, mcm handbags, ugg boots, ghd, soccer jerseys, vans shoes, canada goose outlet, uggs outlet, wedding dresses, babyliss pro, longchamp, ugg australia, new balance shoes, ugg pas cher, ferragamo shoes, lululemon outlet, canada goose, rolex watches, bottega veneta, canada goose, valentino shoes, marc jacobs, reebok outlet, uggs outlet, ugg boots, hollister, giuseppe zanotti, birkin bag, p90x, north face jackets, ugg, mont blanc, asics running shoes, nike roshe run, chi flat iron, moncler, canada goose uk, canada goose, insanity workout

oakleyses said...

ray ban, timberland boots, parajumpers, wedding dresses, moncler, vans, louis vuitton, supra shoes, air max, converse shoes, moncler, moncler, gucci, coach outlet store online, swarovski, montre homme, hollister, toms shoes, iphone 6 cases, oakley, pandora charms, moncler, karen millen, canada goose, juicy couture outlet, pandora charms, hollister, canada goose, ralph lauren, rolex watches, lancel, converse, louboutin, hollister clothing store, moncler outlet, swarovski crystal, baseball bats, pandora jewelry, juicy couture outlet, ugg, links of london, air max, ugg, thomas sabo, moncler

yanmaneee said...

golden goose
yeezy shoes
moncler jackets
off white clothing
goyard
yeezy boost 350
chrome hearts outlet
jordan shoes
moncler outlet
kd13