Tuesday, May 02, 2006

FrP: hvordan takle seriøse apekatter


Per Fugelli får tyn fordi han peker på sannheten i kirken. Her er et raskt utdrag av hva han sa: ”Hva er det som ulmer i den norske folkesjelen når de andre partiene feigt lar Frp få sette den onde dagsorden?”

Ulike figurer i norsk offentlighet har foreslått ulike strategier for hvordan man bør møte FrP. ”Kutt elitismen” er en klassiker. Frank Rossavik, politisk kommentator i BT bygget oppunder dette synet da han pekte på Carls dispipler som en gjeng rebeller som er drittlei av å bli sett ned på av den snobbete norske offentligheten.

Javel. Måten å takle FrP på er da å ta dem på alvor? Ok. La oss gjøre det.

Kjære Frp-velger:

La oss tegne det bilde du som tilhenger altså ønsker deg: At møkkagjengen din kommer seg inn i regjeringskontorene. La oss da – i et øyeblikk av godvilje - heve oss over de aller mest vulgære utsagnene av typen ”Vi må først sørge for de gamle og eldre her i landet– så kan vi ta oss av barna i Afrika”, og ta deg på alvor. Her er noen ørsmå stikkprøver fra partiprogrammet deres (i kursiv).

”Avvikle dagens statlig tvungne u-hjelp og NORAD”Om det er uvitenhet eller bevisst å underslå fakta er uklart. Men når hovedargumentet til FrP er at veien til frelse for u-landene går gjennom å bygge ned alle offentlige institusjoner og friest mulig handel har man dermed garantert at enhver akkumulasjon av kapital faller på de samme få og sterke elitene som man allerede har ønsket bort.
Hvem skal sørge for den statlige reguleringen når stat til stat-bistanden kuttes? Hvordan skal man bygge et statsapparat som faktisk ikke har muskler til å gjøre jobben?
Det bryter med enhver globaliseringsteoretikers fundament at man ikke overfører kompetanse for godt styresett. Dette må faktisk gjøres gjennom den statlige bistanden.

Å tegne et bilde av at overføringene skal opprettholdes ved utelukkende å satse på norske folks private giverglede er også i beste fall en realpolitisk bløff.

Når de igonrante FrP-hodene tenker kloke tanker utenfor navleloet sitt er dette årsaken til underutvikling i fattige land: ”Den lave levestandarden i u-landene er først og fremst et resultat av landenes interne organisasjonsforhold og politiske system”. Nok en gang avsløres det at FrP har inkallt barnehagen til rådslaging. Hvem i helsikke kan prestere å skrive noe sånt?

Hva med fortidens globale strukturer? En hver historiker med respekt for seg selv ser at f.eks Storbritannia funderte sin utvikling på grov utbytting av ressurser i såvel Asia som Afrika. For ikke å snakke om dagens virkelighet.. hvor pengestrømmen beviselig går fra fattige land til rike gjennom nedbetaling av u-landsgjeld (JubileeResearch) og fattige land tvinges til å rive sine tollbarrierer for det Frp omtaler som en ”friere verdenshandel” (Oxfam, Christian Aid, Kirkens Nødhjelp) – en sikker resept for å ødelegge de markedene FrP mener er avgjørende for vekst.

La meg raskt oppsummere: Å stemme på FrP er en grov forbrytelse mot dem som sitter aller nederst ved det globale bordet. La oss ha det helt klinkende klart, så det er hevet over enhver tvil. Du skal ikke tvile et sekund, ikke et ørlite øyeblikk. Å gi din stemme til Siv og Carl er det samme som å ønske økt avstand mellom de som allerede er perverst rike og dem som er like perverst fattige.

Jeg vet ærlig talt ikke hva som er årsaken til at FrP skal tas på alvor. De er fortsatt en gjeng med apekatter som for alt i verden ikke bør slippes løs fra dyrehagen. Helst ikke ned fra trærne heller

6 comments:

Sindre Stranden Tollefsen said...

Den viktigste kritikken av FrP mener jeg går på kuttet i stat til stat-bistanden.

Hvis det er en ting som man er enig om på tvers av alle bistandsorganisasjoner og forskningsinstitusjoner (samt de mer oppegående liberalistene) er jo at man trenger en form for statlig intervensjon for å skape utvikling.

Denne kompetansen må overføres fra de relevante aktørene i byråkrati. De som faktisk kan dette. Da blir det en vill realpolitisk bløff når man snakker om utvikling og fri handel som hovedmiddel for utvikling.

Milton Marx said...

Norsk bistand står for skudd fra mange sider:

Hvordan går det med giverviljen hvis man får gnidd litt mer av tamiltigrenes massakrer ut over TV-skjermen og andre medier.

Norsk bistand er ikke nøytral, og det finnes mennesker som er tilstrekkelig sure på Norge til at de faktisk brenner norske flagg.

Sorry Mac: Jeg vet ikke nok om Sri Lanka, men jeg vet at jeg heller vil prioritere mindre kontroversielle prosjekter enn dette.

Norsk bistand til Hamas? Jeg lengter tilbake til de dager da pengene til Palestina kun gikk til underslag.

Er det riktig å gi 100 ganger mer til den gjennomsnittlige palestiner enn den gjennomsnittlige latinamerikaner?

Det er kort og godt sjukt at disse @¨^_** ungene skal drive å rote bort penger, som kunne redde liv, på politiske markeringer.

Det er KVALMT når solheim (med liten s) preiker om den lave forventede levealderen i Afrika som grunn til at vi må øke bistanden, når han deretter løper med pengesekken til Hamas.

Poenget: greier man ikke å gi norsk bistand uten å prioritere i beste fall omstridte organisasjoner og partnere, svekker man på lang sikt viljen til å gi noe som helst.

Du snakker om bistand som "take it or leave it". Mange ville nok foretrekke å velge "leave it" hvis det virkelig ikke er mulig å gi bistand uten å støtte det som oppfattes som terroristgrupper.

oakleyses said...

jimmy choo outlet, instyler, abercrombie and fitch, celine handbags, nfl jerseys, mac cosmetics, canada goose jackets, herve leger, soccer shoes, ugg boots, beats by dre, north face outlet, mcm handbags, ugg boots, ghd, soccer jerseys, vans shoes, canada goose outlet, uggs outlet, wedding dresses, babyliss pro, longchamp, ugg australia, new balance shoes, ugg pas cher, ferragamo shoes, lululemon outlet, canada goose, rolex watches, bottega veneta, canada goose, valentino shoes, marc jacobs, reebok outlet, uggs outlet, ugg boots, hollister, giuseppe zanotti, birkin bag, p90x, north face jackets, ugg, mont blanc, asics running shoes, nike roshe run, chi flat iron, moncler, canada goose uk, canada goose, insanity workout

oakleyses said...

ray ban, timberland boots, parajumpers, wedding dresses, moncler, vans, louis vuitton, supra shoes, air max, converse shoes, moncler, moncler, gucci, coach outlet store online, swarovski, montre homme, hollister, toms shoes, iphone 6 cases, oakley, pandora charms, moncler, karen millen, canada goose, juicy couture outlet, pandora charms, hollister, canada goose, ralph lauren, rolex watches, lancel, converse, louboutin, hollister clothing store, moncler outlet, swarovski crystal, baseball bats, pandora jewelry, juicy couture outlet, ugg, links of london, air max, ugg, thomas sabo, moncler

chenlina said...

longchamp outlet
ugg boots
burberry outlet
ray bans
vibram fivefingers
moncler
ugg boots
air max
michael kors outlet
michael kors outlet
chenlina20180108

Unknown said...

b1y73i5a54 p6m66v5m23 g5q19t3v15 b2v70o6x33 u1e34q4g48 w1f77k5d40